Nagyma mákos beigli receptje 4 db-hoz

Hozzávalók:

Elkészítés:

Nagyma mákos beigli receptje Tésztájához összegyúrunk 50 dkg. finom lisztet, 25 dkg. margarint, 4 evőkanál porcukrot, 1,5 dkg. tejben futtatott élesztőt, 2 evőkanál rumot, 3 tojás sárgáját, csipetnyi sót, kevés tejfölt, majd 4 cipóra osztjuk és 1-2 órát pihentetjük.

Töltelék: A mák tölteléket keverjünk el 230 g langyos vízzel, majd pihentessük felhasználás előtt. Aki nem kedveli a túl tömény tölteléket az 500 g töltelékhez adjon 100 g édesmorzsát és keverje el 300-400 g langyos vízzel, majd pihentessük felhasználás előtt.

A cipókat egyenként téglalapalakúra gyúrjuk, megtöltjük és egyenként összegöngyöljük. Tojássárgájával megkenjük a felületét, fél órát pihentetjük. Ezután keresztirányba is megkenjük tojássárgájával, majd sütés előtt megint hosszirányba kenjük meg. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, és már kész is.

Recept nyomtatása