Mogyorókrémes sütemény

Hozzávalók:

Elkészítés:

Mogyorókrémes sütemény  A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az olajat, az ásványvizet, és a sütőporral elkevert lisztet, alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (180 fokon kb. 30-40 perc). Mikor megsült a tészta vékonyan megkenjük mogyorókrémmel és hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet: a tejet a pudingporral megfőzzük, majd beleöntöm az aromát és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, és összekeverjük a kihűlt pudinggal. Ezt a krémet rákenjük a mogyorókrémmel megkent tésztára. A tetejét megszórhatjuk csokidarával, apróra vágott mogyoróval.

Recept nyomtatása