Sajtos-tökmagos muffin

Hozzávalók:

Elkészítés:

Sajtos-tökmagos muffin 1. A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a tökmaggal összeforgatjuk, de keverhetünk hozzá 1-2 evőkanálnyi szezámmagot vagy lenmagot is.

2. A tojást az az olvasztott, de nem meleg margarinnal és a tejjel felverjük, majd a tökmagos liszttel és a reszelt sajttal összedolgozzuk.

3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, a tökmagos masszával a háromnegyedükig töltjük.

4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 10 percig, majd a muffinokat melegen vagy langyosan tálaljuk.

Recept nyomtatása