Snickers torta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Snickers torta Piskota egy laphoz: 5 tojásfehérjét felverünk 5 kanál cukorral, hozzáadunk 5 kanál darált diót, 2 kanál lisztet, 1 kanál morzsát és kevés sütőport. Három ilyen lapot sütünk. Az én tepsim 23x30 cm-es.
1. krém: 15 tojássárgáját 20 dkg cukorral megfőzünk, hozzáadunk 20 dkg étcsokoládét, levesszük a tűzről és belekeverünk fél margarint. Amikor kihűlt a krém belekeverjük a margarin másik felét.

2. krém: 50 dkg cukrot meg pörkölünk és felöntjük fél liter tejjel és kb. 45 percig főzzük, besűritjük. A langyos krémbe belekeverünk 20 dkg tejport és én szintén belekeverek még langyosan egy margarin félét (könnyebb hidegen később kikeverni) , majd amikor kihűl belekeverem a margarin másik felét és 20dkg durvára őrölt (tört) sótlan kicsit még átpiritott földimogyorót. (Ami itt mifelénk a kikiriki).

A tortát a következőképpen rétegezzük: tésztalap, 1. krém, 2. krém, tésztalap, 1. krém, 2. krém, tésztalap, 1. krém és a tetejére kb. 3-4 zacskó tejszinhab por.

Recept nyomtatása