Tökmagos pogács v2.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tökmagos pogács v2. Az élesztőt elmorzsoljuk, majd a hozzávalókat - a tökmag kivételével - összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pár percig pihentetjük. 15 dkg tökmagot 3 részre osztunk, 1 részt egyenletesen a kinyújtott tésztára szórunk, majd a tésztát behajtogatjuk, és negyed órát pihentetjük. Ezt még 2x ismételjük.
Pihentetés után két ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes méretűre szaggatjuk. Sütés előtt a pogácsák tetejét felvert tojással megkenjük. 190-200 fokos sütőben 20-25 percig, pirulásig sütjük.

Tanácsok:

A kiszaggatott tésztát több rétegben sütőpapírra téve dobozban le is lehet fagyasztani! Nagyon finom - érdemes kipróbálni!

Recept nyomtatása