Nébar
Hozzávalók:
– Fél kínai kel kisebb méretű – 1 közepes méretű alma – 1-2 szál póréhagyma – 10 dkg füstölt sajt – só – 2 ek borecet vagy almaecet – 1-2 ek Naturpro tökmagkrém – 1 tk mustár – 1 kk szárított fokhagymapor – ízlés szerint zöldfűszerek – tökmagolaj – tökmag
Készíts elő egy mély tálat. Vágd apróra a póréhagymát, almát, sajtot. Tépkedd össze vagy vágd fel csíkokra a kínai kelt. Keverd össze ezeket a tálban, sózd le és hagyd állni egy fél órát. Addig keverd össze a dressing hozzávalóit, mint az ecet, mustár, tökmagkrém, szórd bele a fűszereket, majd keverj hozzá annyi tökmagolajat, hogy folyós állaga legyen. De vigyázz a tökmagolaj erős ízével! Ha letelt a fél óra, ezzel öntsd le a salátát, a tetejét pedig szórd meg egy kis tökmaggal, pár csepp friss citromlé sem ront rajta. Provence fűszerezésű lapkenyerünkkel egy kiváló, könnyű vacsorát tálalhatsz.