Diókrémes banánkenyér

Hozzávalók: 

– 130 g zabpehelyliszt, rizsliszt, csicseriliszt vegyesen
– 30 g kakaópor
– 1 tk szódabikarbóna
– 0,5 tk só
– 1 tk őrölt fahéj
– 75 g nádcukor
– 50 g darabolt dió
– fél érett avokádó
– 1 nagy tojás
– 1 tk vanília kivonat
– 2 db banán
– 50 g Naturpro diókrém 

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és készíts ki egy hosszúkás sütőformát, béleld sütőpapírral. 

Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, mint liszt, kakaópor, szódabikarbóna, fahéj, só, nádcukor és diódarabok. Egy másik tálban vagy turmixgépben aprítsd össze az avokádót és a banánokat, majd add hozzá a vanília kivonatot, a diókrémet és a tojást. Fakanállal részletekben keverd hozzá a szárazanyagokat, tedd sütőformába és 170°C-on kb. 1 óra alatt sül készre. Akkor jó, ha már nem ragad a tészta a fogpiszkálóra.