Nébar
Hozzávalók:
– 130 g zabpehelyliszt, rizsliszt, csicseriliszt vegyesen – 30 g kakaópor – 1 tk szódabikarbóna – 0,5 tk só – 1 tk őrölt fahéj – 75 g nádcukor – 50 g darabolt dió – fél érett avokádó – 1 nagy tojás – 1 tk vanília kivonat – 2 db banán – 50 g Naturpro diókrém
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és készíts ki egy hosszúkás sütőformát, béleld sütőpapírral.
Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, mint liszt, kakaópor, szódabikarbóna, fahéj, só, nádcukor és diódarabok. Egy másik tálban vagy turmixgépben aprítsd össze az avokádót és a banánokat, majd add hozzá a vanília kivonatot, a diókrémet és a tojást. Fakanállal részletekben keverd hozzá a szárazanyagokat, tedd sütőformába és 170°C-on kb. 1 óra alatt sül készre. Akkor jó, ha már nem ragad a tészta a fogpiszkálóra.