Nébar
1 kávéskanálnyi földimogyorókrémet kikeverek
1 teáskanál olívaolajjal, sóval (lehet zöldfűszersó is),
cseppentek bele pár csepp balzsamecetet, balzsamecetkrémet és egy pici vízzel hígítom, hogy ne legyen nagyon sűrű és ezt öntöm rá az apró kockákra vágott nyers zöldségekre:
répát, uborkát, retket, paprikát (lila)káposztát vágok össze apróra, adok hozzá két nagy evőkanálnyi lecsepegtetett főtt csicseriborsót. Ha van időm a csicseriborsót olivaolajon serpenyőben megpirítom olyan fűszerekkel, amiket szeretek, ha nagyon éhes vagyok, akkor ezt a lépést kihagyom.
Rácsorgatom a szószt a zöldségekre, hogy jól bevonja őket, majd házi magkeverékkel jól megszórom, és arcizomerősítő mozdulatokkal sokáig rágva jóízűen befalatozom.
Recept: Nagyné Kis Andi