Pisztáciás –kókuszos tápiókapuding

Hozzávalók:

400 ml kókusztej

3 nagy evőkanál tápiókagyöngy

1 csipetnyi só

édesítőszer / méz ízlés szerint

A tápiókagyöngyöt a kókusztejbe beleszórom és 15 percig hagyom így. Pici sót az édes ételekbe is mindig teszek, hogy kiemelje az ízeket, úgyhogy mehet bele egy csipet.

Azután alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzöm, ameddig szépen besűrűsödik, és a gyöngyök megduzzadnak. Ekkor leveszem a tűzhelyről, és keverek hozzá egy evőkanál pisztáciakrémet, és jól összevegyítem, édesítem is, ha szeretném. Mehet szép kis poharakba, szórok a tetejére kókuszreszeléket, és így nyáron málnával díszítem. Hűtőbe teszem, és izgatottan várom, mikor ehetem meg.

Recept: Nagyné Kis Andi