Sütőtökös keksz Kesudiókrémmel

Hozzávalók (kb. 30 darabhoz): 

– 200 g zabpehelyliszt 
– 100 g tört zabpehely 
– 1 tk szódabikarbóna 
– 0,5 tk só 
– 3 tk őrölt fahéj 
– 1 csapott tk őrölt szerecsendió 
– 1-2 tk őrölt gyömbér 
– 0,5 tk őrölt szegfűszeg (elhagyható) 
– 2 tk vanília kivonat 
– 200 g sütőtök püré 
– 4 ek barna nádcukor vagy 70 g méz (esetleg juharszirup) 
– 90 g Naturpro kesudiókrém 
– 50 g vaj 
– 1 db tojás 
– 150 g csokicsepp és/vagy kesudió darabkák 

A sült tököt pürésítsd villával vagy botmixerrel. A vajat keverd ki jól a cukorral, add hozzá a kesudiókrémet és dolgozd hozzá a tojást, majd a tökpürét és a vanília kivonatot. Keverd össze egy másik edényben a száraz hozzávalókat, a lisztet, zabpelyhet, a szódabikarbónát, a fűszereket, csokicseppet és a sót. Forgasd a tojásos masszába, és dolgozd csomómentesre a tésztát.
Egy tepsire teríts sütőpapírt, a masszából pedig egy evőkanállal halmozz kis kupacokat egymástól nagyobb távolságra, mert a kekszek a sütőben tovább nőnek. Egy pohár alját bevizezve használhatod a golyók lapítására. Melegítsd elő a sütőt és süsd 180 fokon 15 percig. A sütőből kivéve hagyd a rácson kihűlni, utána szedd csak ki a tepsiből, mert a tészta melegen könnyen törik.