Tökmagkrémes cukkinis vegafasírt

Hozzávalók:

1 kisebb zsenge cukkini

10 dkg sajt (lehet növényi)

1 tojás

zsemlemorzsa (lehet gluténmentes)

1 evőkanál tökmagkrém

só, bors

szezámmag

A cukkinit megmosom és a héjával együtt vékonyra lereszelem. Hozzáadom a tojást, összekeverem, és hozzáreszelem vékonyra a sajtot. Mehet bele a tökmagkrém, jól összedolgozom, és megkóstolom, hogy mennyi sót kíván, mert a sajt azért sós valamennyire. Annyi zsemlemorzsát teszek bele, hogy olyan jól formázható legyen, golyókat kerekítek és szezámmagos zsemlemorzsában megforgatom a kis cukiságokat. Olajban sütöm ki őket, serpenyőben, de legalább félig ellepje az olaj a golyókat. Nagy lángon, figyelve, forgatva őket, aranybarnára sütöm. Papírtörlőre szedem, ott pihennek picinykét, de azért melegen a legfinomabbak!

Főzelékhez feltétnek kiváló, salátához, szendvicsfalatkákat lehet belőlük készíteni vagy csak úgy bekapkodni…

Recept: Nagyné Kis Andi