Zabkásával töltött alma törökmogyoró-krémmel meglocsolva

Hozzávalók:

4 roppanós, szép, nagy alma

1/2 teáskanál fahéj

2 bögre víz

1 bögre gluténmentes zabpehely

1/2 teáskanál só

1/4 bögre rizstejszín

juharszirup

törökmogyorókrém

pirított, aprított törökmogyoró a tetejére

 Elkészítés:

A sütőt 200 fokra melegítjük elő.

Az almákat alaposan megmossuk, a kalapjukat levágjuk és kikaparjuk a belsejüket úgy, hogy tölthetőek legyenek, de megtartsák a formájukat sütés közben. (Tehát ne vájjuk ki a húsát a héjig, hagyjunk egy kis peremet is.) Állítsük sütőpapírral bélelt tepsire őket és a belsejüket szórjuk meg fahéjjal.

Az alma kikapart húsát apírtsuk kis kockákra, mert ezt is a kásához keverjük majd.

Vizet forralunk, beleöntjük a zabpelyhet, a felaprított alma darabokat, csipetnyi sóval szórjuk, és puhára, ragacsosra főzzük, épp úgy, mintha egy hagyományos zabkását készítenénk. Keverjük bele a rizstejszínt, alacsony hőfokon 6-8 percig még főzzük.

Ha elkészült levesszük a tűzről, félretesszük.

Az előkészített almákat alaposan meglocsoljuk a juharsziruppaé

Csurig töltjük a kis „labdákat” a zabkásával, a tetejüket törökmogyoró-krémmel megöntjük, majd 30-40 perc alatt készre sütjük.

Melegen a legfinomabb.